ROCK @ RU: російська рок і непопса :: Рецензії

:: БРАТ-2 (фільм і саундтрек) :: БРАТ-2 (фільм і саундтрек)
Брат-2 "- це гримуча суміш з" Брата-1 ", дурного американського екшену, де кров рікою і кращих традицій фільмів Квентіна Тарантіно. Треба визнати, що в порівнянні з першою серією Данила став жорсткішим, а може навіть більше кровожерливі (11 трупів тільки в клубі). З іншого боку його брат Віктор вийшов таким собі приколістом, який як би сам, не помічаючи цього, ліпить прикол один за одним. в іншому актори і люди, які грали самі себе (Салтикова, Демидов, Каспарайтіс, Пельш і ін. ) зіграли так, як це можна було й очікувати.

Для тих, хто не бачив цей фільм, я присвячую свою розповідь

Якщо ви бачив фільм "Брат-1" і вам він сподобався, то для вас Данила Багров стане ще більш ріднею, коли ви подивіться продовження. Друга серія культового фільму являє собою злиття безлічі чинників, які впливають на хід розповіді. Але все по порядку.

"Брат-2" - це гримуча суміш з "Брата-1", дурного американського екшену, де кров рікою і кращих традицій фільмів Квентіна Тарантіно. Треба визнати, що в порівнянні з першою серією Данила став жорсткішим, а може навіть більше кровожерливі (11 трупів тільки в клубі). З іншого боку його брат Віктор вийшов таким собі приколістом, який як би сам, не помічаючи цього, ліпить прикол один за одним. В іншому актори і люди, які грали самі себе (Салтикова, Демидов, Каспарайтіс, Пельш і ін.) Зіграли так, як це можна було й очікувати.

У фільмі з'явилася якась швидкість розвитку подій, що не було помітно в "Б-1". Дія прискорюється за рахунок перенесення його з більш спокійного Пітера в Москву, Чикаго, Нью-Йорк і Піттсбург. І тут вже можна говорити про вплив американського кіно, а точніше голлівудських бойовиків, де один хороший хлопець весь фільм женеться за лиходієм, вбиваючи якомога більше всяких гадів. Ще в Москві Данила і Віктор починають розгортати справжній екшн з погонями і стріляниною (з кулемета "Максим" з "Вольво"). А ось вже в США Данила, та й його брат, "дають прикурити" української, афро-американської і всяким іншим мафіям Чикаго.

Дивлячись "Б-2", я несподівано провів лінію порівняння між цим фільмом і "Кримінальне чтиво" Тарантіно. Так, є в них щось спільне. Щось незрозуміле, але таке рідне. Може справа в психології або психологічний тиск дії і сенсу, але у мене залишилося незабутнє враження, що "Б-2" і "КЧ" російський і американський брати. Ще, звичайно, відчувається як допомагає розвитку сюжету саундтрек, відмінно підібрана музика.

Говорити про звуковому оформленні треба з захопленням! Оскільки воно є виставкою досягнень всього музичного господарства пострадянського простору. ЗЕМФІРА, БУТУСОВ, ОКЕАН ЕЛЬЗИ, БІ-2, Сплін, Аукціон та інші представили одні з кращих своїх пісень останніх 3-х років. І тим самим саундтрек до фільму "Брат-2" вже багато хто вважає одним з кращих в Росії. І, як мені здається, вони мають рацію.

Один єдиний рада (замість підсумків) - варто цей фільм подивитися навіть, якщо вам не сподобався "Брат-1". А піду ще раз (5-й) його перегляну.

Костянтин ака Blinkin
(Інші огляди від Костянтин ака Blinkin )